Charles Leclerc vezetésével a két Ferrari autózta a legjobb köridőket a 2022-es Spanyol Nagydíj első szabadedzésén Max Verstappen és George Russell előtt.

Sokan kezdték aero tesztekkel a szabadedzést, hogy kipróbálják a széleskörű fejlesztéseiket. Sebastian Vettel autóját telepakolták szenzorokkal, a Red Bullt, Williamset, McLarent is alaposan meglocsolták flow vis festékkel.

Attól még, hogy nem érkeztek fejlesztésekkel Barcelonába, valószínűleg nem ilyen szabadedzésről álmodoztak a Haasnál: technikai problémák miatt mindkét autójukkal a garázsban ragadtak.

Az első fél órát minden egyes csapat adatgyűjtésre használta fel, Nyck de Vries és a Williams kezdte meg a lágy gumis mért körök sorát.

Az első mért körök után pedig Max Verstappen addigi első helyét előbb Carlos Sainz, majd Charles Leclerc vette át, Verstappen pedig végül 0,336 másodperccel maradt el Leclerc-től a lágyakon futott első mért körén.

A tűzijáték azonban elmaradt a szabadedzés végén, miután a csapatok ismét inkább a hosszú etapokra koncentráltak. A Sky jelentése szerint működtek a Mercedes delfinezés-ellenes fejlesztései, ugyanakkor George Russell és Lewis Hamilton sem volt kifejezetten elégedett az autó egyensúlyával.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL