hero image

Charles Leclerc volt a leggyorsabb a dzsiddai első szabadedzésen

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Amikor Ricciardónak még nagyon ment az F1-ben

FORMA-1

Videón Jenson Button megdöbbentő hibája a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/03/25 19:42
A Forma-1 2022-es szezonja egy héttel ezelőtt kezdetét vette és nem is áll meg. Immáron a következő állomáson jár a száguldó cirkusz, méghozzá Szaúd-Arábiában. A dzsiddai pályán már meg is rendezték az első szabadedzést, melyet Charles Leclerc nyert.

A szabadedzés eleje a pálya letakarításáról szólt. A Haas és az Alpine garázsában is javában zajlott a szerelés, sőt Fernando Alonso rózsaszín autójában motort is kellett cserélni, mivel szivárgást találtak az erőforráson. A Haas pedig Kevin Magnussen autójával járt pórul, hiszen az installációs körön problémát észleltek a dán váltójával kapcsolatban.

A Haas később megerősítette, hogy Magnussen autójában is olajszivárgás volt, csak éppen a váltóban. A csapat elkezdett dolgozni a hiba javításán, de az autó már nem tudott kigurulni az FP1 alatt, sőt még a második szabadedzésen is kérdéses a szereplése.

Az első szabadedzés elején Max Verstappen és a Red Bull állt az élre, őt követve pedig Cunoda és Gasly érkezet a két AlphaTaurival, hogy Sergio Perez zárja az első négyest a gyári Red Bull-lal. 20 perc után aztán jött a piros zászló, mivel az egyik egyenes végén a fékezési zónát jelző tábla beesett a pályára.

A takarítás után folytatódhatott a teszt, a Ferrari a kemény keverékeken körözött, míg Hamilton a lágyakon futott ötödik időt. A Mercedes továbbra is szenved a pattogástól, így egyelőre nincs meg a megoldás, de ami meglepőbb, az az, hogy a Ferrari is elkezdett pattogni.

Ennek ellenére az utolsó percekben Leclerc átvette a vezetést, sőt az utolsó körén is lila első szektort futott, de később elvette a gázt. Verstappen lett a második, míg az egyelőre kiemelkedő teljesítményt nyújtó Alfa Romeóval Valtteri Bottas lett a harmadik. Sainz a negyedik helyen zárt, míg Hamilton csak a kilencedik időt futotta.