hero image
dppi

Coulthard beleszállt az FIA-ba: "Jó lenne tudni a verseny után, hogy ki nyert..."

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/04/16 10:59
A volt Forma-1-es pilóta, David Coulthard szerint az Ausztrál Nagydíjon nem volt topon a versenyirányítás, szerinte azonnal a leintés után egyértelműnek kellene lennie a végeredménynek.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Az albert parki verseny után az FIA-t rengeteg kritika érte. A versenyirányítás nem kevesebb mint háromszor állította le a futamot piros zászlóval és hatalmas káoszt robbantott ki, amikor két körrel a leintés előtt állórajtot rendelt el. Utána a versenybíróknak is számos ügyet kellett elintéznie.

Az egyik ilyen eset főszereplője Carlos Sainz volt, aki Fernando Alonso Aston Martinját forgatta meg az utolsó állórajtot követően. A Ferrari pilótája ötmásodperces büntetést kapott, de mivel a versenynek végül a biztonsági autó mögött lett vége, a negyedik helyről végül kicsúszott a pontszerzők közül.

„Eléggé zavaró volt. Mi csak jó autóversenyeket szeretnénk látni és a verseny végén jó lenne tudni, hogy ki nyert és ki veszített, de ebben a modern világban minden képkockát ki kell elemezni” – panaszkodott a Ziggo Sportnak David Coulthard.

Ennek ellenére az 52 éves skót expilóta együttérez a versenybírókkal, akiknek nem egyszerű helyes döntést hoznia, még ha kicsit „túlbonyolítottnak” is érzi a döntési folyamatot: „Szerintem a nagydíjak végén le kell, hogy zárjuk a fejezetet, úgy, hogy tudjuk, mi az eredmény. Ausztráliában szerintem megint túl lettek bonyolítva a dolgok, nem volt szórakoztató a műsor.”

„Volt némi remek akció és persze mindenki szeret hatalmas baleseteket nézni, ha az nem vele történik, de szerintem a sportág tudna ennél jobbat és szerintem a versenybírók is tudnak ennél jobbat. A csapatok is tudnak ennél jobbat. Mindannyian tudnánk ennél jobbat.”