hero image
Aston Martin Twitter

Coulthard egyetért az FIA-val: teljes tilalom kell

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/01/30 19:12
David Coulthard nem ért egyet Valtteri Bottasszal az FIA új szabályáról, mely a politikai és társadalmi nyilatkozatok közzétételének korlátozásáról szól. A skót szerint a „mindent vagy semmit” alapú döntés teljesen rendben van.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Az elmúlt hónap egyik nagy változását az FIA jelentette be, melynek értelmében a Forma-1-es pilótáknak ezentúl külön engedélyt kell kérniük az FIA-tól, ha politikai nyilatkozatot szeretnének nyilvánosan közzétenni a versenyhétvégék során.

A hír vegyes fogadtatásra lelt, Vettel és Hamilton minden bizonnyal nem örül ennek a változtatásnak, legutóbb pedig Valtteri Bottas mondta el, hogy a véleménynyilvánítás korlátozása nem a megfelelő út. David Coulthard azonban más állásponton van.

„Kicsit olyan ez, mint az Oscar-díj átadóján a köszönőbeszéd. Ha mindenki él a lehetőséggel, hogy politikai nyilatkozatot tegyen, nincs olyan kérdés, ami ne lenne fontos valakinek” – vélekedett Coulthard az Expressennek.

„Szóval vagy mindent meg kell említenünk, vagy talán jobb, ha egyáltalán nem mondunk semmit, és a sportra koncentrálunk” – tette hozzá, tehát a skót azon a véleményen van, hogy az FIA végül is jó döntést hozott a teljes tilalommal.”