hero image
Sergio Perez / Twitter

Coulthard: Perez tényleg hisz benne, hogy legyőzheti Verstappent

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2023/01/02 08:59
Habár Max Verstappennel a tavalyi szezonban csak elvétve tudta felvenni a versenyt Sergio Perez, sőt a bajnoki összetettben Charles Leclerc-től is kikapott, David Coulthard szerint a mexikói továbbra is őszintén hiszi, hogy legyőzheti a hollandot.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

Nem sok babér termett Sergio Pereznek a 2022-es szezonban Max Verstappen csapattársaként. Ugyan képes volt nyerni a legendás monacói pályán, ezen kívül mindössze egy alkalommal, Szingapúrban ért oda a csúcsra.

A mexikóinak ráadásul a bajnoki második helyet sem sikerült megszereznie, hiszen az utolsó futamon a ferraris Charles Leclerc remek futamot produkálva megelőzte Perezt, aki így kénytelen volt beérni a dobogó alsó fokával.

Ennek ellenére Perez továbbra is azt hangoztatja, hogy nem tett le a bajnoki címről, elképzelhetőnek tartja, hogy legyőzheti Verstappent, az egykori Forma-1-es pilóta szerint pedig mindent adott, hogy beváltsa az ígéreteit.

„[A Red Bullnak] volt a legjobb csomagja a versenyek során, jobb stratégiai döntéseket hoztak. A megbízhatóság is az ő kezükre játszott az év megfelelő szakaszában” – jelentette ki Coulthard a Lion Unleashed 2 című dokumentumfilmben.

„Checo természetesen arról álmodik, hogy világbajnok lesz, természetesen hisz abban, hogy ha minden a helyére kerül, akkor megvan a tempója, hogy legyőzze Maxot. De elég érett ahhoz is, hogy rájöjjön, hogy egy egész szezonon keresztül elég nehéz lesz megvernie őt” – tette hozzá a skót.