hero image
Red Bull Racing / Twitter

Coulthard szerint Horner csakis a pozitív véleményt hallja meg

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

FORMA-1

Verstappennek jól ment iRacingben: Bámulatos kettős előzést mutatott be (videóval)

Motorsport.hu
2023/01/04 20:29
Az egykori Forma-1-es futamgyőztes, David Coulthard szerint nem volt éppen ideális, ami korábban a száguldó cirkuszban történt Christian Horner és Toto Wolff között. Szerinte a Red Bull csapatvezetője nem igazán hallja meg a felé irányuló kritikákat.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

A Forma-1 sokszor nem csak a versenyzésről szól, hiszen a pilóták és csapatvezetők gyakran éles kritikákat fogalmaznak meg egymással szemben a médiában. Ez ugyancsak a sport része, mindig is az volt, azonban van egy lélektani határ, amit a résztvevők nem sokszor lépnek át.

Hogy hol van ez a határ, azt nehéz megmondani, az viszont tény, hogy Christian Horner több alkalommal is kemény kirohanásba kezdett a 2021-es szezonban, mikor Max Verstappen a bajnoki címért küzdött. David Coulthard rámutatott arra, hogy a Milton-Keynes-i alakulat csapatvezetője nem igazán fogékony arra, hogy a felé irányuló kritikákat meghallja.

„Ha mindig csak olyan emberek véleményét látod meg, akik egyetértenek veled vagy szép dolgokat mondanak rólad, akkor ez egy nagyon szűk látókörű életszemléletre vall” – jelentette ki a skót a The Mirrornak. „Azt gyanítom, hogy a McLaren is érzékeny a kritikára, és a Mercedest is érte némi kritika a domináns korszakuk alatt. Egyszerűen el kell fogadnod.”

Mint ismert, Christian Horner számos alkalommal nyilvános összetűzésbe keveredett a Mercedes csapatfőnökével, Toto Wolff-fal még a kiélezett 2021-es bajnoki csatában. Később a költségsapkával kapcsolatos vitáik is nagy visszhangot vertek. Coulthard szerint ez nem szolgálja senki érdekét, de sajnos minden élethelyzetben előfordulnak ilyen nemkívánatos események.

„Az én iskolámban is voltak zaklatók, és biztos vagyok benne, hogy a te iskoládban is voltak. Az emberek csupán emberek, és a szellemet nem lehet meghazudtolni. Létrehoztuk ezeket a lehetőségeket, és azok számára, akik dühösek vagy rendkívül sarkalatos a véleményük, ez egy lehetőség arra, hogy üzenjenek azoknak, akikre ez befolyással lehet.