hero image
Charles Leclerc / Twitter

Coulthard szerint Leclerc egyedül maradt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2023/01/01 20:29
A Ferrari nem teljesített álomszerű szezont 2022-ben, David Coulthard pedig egyenesen odáig ment, hogy a maranellói alakulat teljesen magára hagyta Charles Leclerc-t. Az egykori McLaren pilóta szerint a csapatnak mindig bizalmat kell sugároznia a pilótája felé, és ez szerinte nem történt meg a Ferrari esetében.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Nem sokan gondolták volna a 2022-es szezon első három futama után, hogy a Ferrari ennyire simán kikap a Red Bulltól az összesített pontversenyben. Bizonyára Charles Leclerc is többre számított, minek után két versenyen is győzni tudott az idény elején, amivel meglehetősen nagy pontelőnyre tett szert.

A Ferrari teljesítménye aztán fokozatosan visszaesett, míg a Red Bull egyre csak erősödött, így viszonylag hamar fordult a kocka, és a szezon felétől már egyértelműen Verstappennek állt a zászló.

Leclerc rosszabb futamaihoz az is jelentősen hozzájárult, hogy a Ferrari sorozatosan rossz stratégiai döntéseket hozott, sőt számos alkalommal a pilótáitól várta a fontosabb döntések meghozatalát, ami Coulthard szerint a csapat saját magába vetett bizalmának hiányáról tanúskodik.

„Ez egyfajta jelzés volt, hogy Leclerc egyedül autózik” – jelentette a skót a Formule1.nl-nek nyilatkozva, elsősorban a Paul Ricard-ra utalva, ahol a gumistratégiával szintén nem állt a helyzet magaslatán a Ferrari.