hero image
DPPI

Csak a 2025-ös autón érződik majd a Ferrari új szakemberének keze

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2023/06/22 13:57
Frederic Vasseur szerint a jó szakemberek megszerzése nagyon időigényes, ám kifizetődő folyamat.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

A Ferrari csapatvezetője, Frederic Vasseur szót ejtett a csapaton belüli vitákról, és azt is elárulta, hogy az olasz csapat szerződtetett egy kiváló technikai szakembert, aki 2025-ben kezdi meg náluk a munkát.

"Kanadában Leclerc elvesztette-e a fejét? Remek beszélgetést folytattunk utána, amelyen elismerte a hibáját. Nagyon konstruktív és közvetlen beszélgetés volt."

"Biztos vagyok benne, hogy Max Verstappen sem mindig elégedett a stratégiájával vagy a beállításaival. Ebben a sportban mindig a maximumot akarod kihozni, és ilyenkor előjöhetnek az indulatok", mondta.

Vasseur arról is beszélt, hogy véleménye szerint már a jó irányba haladnak a dolgok.

"Az mindenképpen előrelépés, hogy megértettem, miben vagyunk gyengék, és hol tudunk csapatként fejlődni. Az apró dolgokban jók vagyunk, de amikor a globális stratégiáról van szó, akkor nem olyan rózsás a helyzet."

"Példaként említhetem, hogy ha le akarsz szerződtetni valakit, éveket kell várnod. Néhány hete szerződtettünk egy top technikust, aki 2025-ben csatlakozik a csapathoz, hogy a 2025-ös és 2026-os autókon dolgozzon. Ha tovább váron, ez még tovább kitolódott volna", mondta.