hero image

Csak egy versenyzővel tárgyalt Steiner Mazepin pótlása kapcsán

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/11 19:46
A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner azt nyilatkozta, hogy csak Kevin Magnussennel tárgyaltak Nyikita Mazepin pótlásának kapcsán, akitől azt várják, hogy segítsen a Haas megerősítésében.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Bár általánosságban meglepetést okozott a Forma-1 világán belül, hogy a Haas csapata Kevin Magnussent igazolta le Nyikita Mazepin helyére, a csapatfőnök Günther Steiner azt mondta, csak vele tárgyaltak.

A helyzet onnan indult, hogy a tulajdonos Gene Haasszal átbeszélték a lehetséges jelölteket, nem sokkal később pedig Steiner fel is hívta régi-új pilótáját, aki korábban 2017 és 2020 között erősítette az istállót.

„Történt, ami történt, Nyikitával elváltak az útjaink, és Gene-nel arról beszélgettem, hogy kit igazoljunk le, ki elérhető. Felmerült Kevin neve, és Gene megkérdezte, hogy szerintem vissza akar-e térni.” 

„Én azt mondtam, fogalmam sincs, de fel tudom hívni. Aztán fel is hívtam, ő pedig azt mondta, érdekli a dolog” – magyarázta Steiner az Autosport tudósítása szerint.

A csapatfőnök azt is hozzátette, többéves szerződést kötöttek a dán pilótával, és mivel jól ismerik egymást, könnyű volt a tárgyalási folyamat.

„Szerintem elég jól ismersz egy embert, ha 4 éven keresztül együtt dolgoztál vele, ezért kvázi nem is kellett tárgyalnunk, elég egyszerű volt a dolog. Tudom, mit akar Kevin, és azt is, hogy mi mit akarunk, szerencsére ugyanazt.”

„Újra jobbak akarunk lenni, és szükségünk van a segítségére, hogy ezt el is elérjük, ahogy legutóbb is segíteni tudott nekünk” – fogalmazott az olasz.