hero image

Csak egy versenyzővel tárgyalt Steiner Mazepin pótlása kapcsán

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/11 19:46
A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner azt nyilatkozta, hogy csak Kevin Magnussennel tárgyaltak Nyikita Mazepin pótlásának kapcsán, akitől azt várják, hogy segítsen a Haas megerősítésében.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Bár általánosságban meglepetést okozott a Forma-1 világán belül, hogy a Haas csapata Kevin Magnussent igazolta le Nyikita Mazepin helyére, a csapatfőnök Günther Steiner azt mondta, csak vele tárgyaltak.

A helyzet onnan indult, hogy a tulajdonos Gene Haasszal átbeszélték a lehetséges jelölteket, nem sokkal később pedig Steiner fel is hívta régi-új pilótáját, aki korábban 2017 és 2020 között erősítette az istállót.

„Történt, ami történt, Nyikitával elváltak az útjaink, és Gene-nel arról beszélgettem, hogy kit igazoljunk le, ki elérhető. Felmerült Kevin neve, és Gene megkérdezte, hogy szerintem vissza akar-e térni.” 

„Én azt mondtam, fogalmam sincs, de fel tudom hívni. Aztán fel is hívtam, ő pedig azt mondta, érdekli a dolog” – magyarázta Steiner az Autosport tudósítása szerint.

A csapatfőnök azt is hozzátette, többéves szerződést kötöttek a dán pilótával, és mivel jól ismerik egymást, könnyű volt a tárgyalási folyamat.

„Szerintem elég jól ismersz egy embert, ha 4 éven keresztül együtt dolgoztál vele, ezért kvázi nem is kellett tárgyalnunk, elég egyszerű volt a dolog. Tudom, mit akar Kevin, és azt is, hogy mi mit akarunk, szerencsére ugyanazt.”

„Újra jobbak akarunk lenni, és szükségünk van a segítségére, hogy ezt el is elérjük, ahogy legutóbb is segíteni tudott nekünk” – fogalmazott az olasz.