hero image

Csalódott nyilatkozat a Mercedestől az F1-es fejlesztéseik kapcsán

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2022/03/18 19:47
A Mercedes vezető mérnöke, Andrew Shovlin csalódottan nyilatkozott a Bahreini Nagydíj első szabadedzését követően, ugyanis szerinte a fejlesztéseik nem működtek a várakozásaiknak megfelelően.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Péntek délután rendezték a Forma-1-es szezon első, bahreini szabadedzését, amelyen George Russell a negyedik, Lewis Hamilton pedig a hetedik helyen végzett, viszont a német istálló nem lehetett elégedett az FP1 után.

Ugyanis a ground-effect visszatérésével elkezdtek delfinezni az autók, a Mercedes W13-ast pedig erősen sújtja ez a probléma, ennek következtében folyamatosan az aszfalthoz ér Hamilton és Russell kocsijának alja.

Ennek kapcsán a Mercedes vezető mérnöke, Andrew Shovlin azt mondta, továbbra is vizsgálják, hogyan oldhatnák meg ezt a problémát:

„A teszt óta keressük a megoldást a delfinezésre. A szabadedzés folyamán a hasmagassággal is játszottunk. Ha megnézzük, kik gyorsak, és például azt látjuk, hogy a Red Bull vagy a Ferrari gyorsabb, akkor megnézzük, ők milyen megoldást használnak.”

„De jelenleg a saját megoldásunkra koncentrálunk” – fogalmazott Shovlin, majd amikor összegezte az első szabadedzésen tapasztaltakat, csalódottan ezt mondta: „A fejlesztések nem hozták azt, amit vártunk tőlük” – mondta a mérnök a Sky Sports F1-nak.

A Forma-1 szombati programja a harmadik szabadedzéssel indul 13 órakor, az idény első kvalifikációját pedig 16 órától fogják megrendezni, amikor pontos képet kaphatunk a 2022-es kocsik egykörös tempójáról.