hero image
Alfa Romeo Sauber F1 Team

Csapatfőnök nélkül marad az Alfa Romeo 2023-ban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/01/26 12:29
Csapatfőnököt nem, csak csapatképviselőt jelentett be az Alfa Romeo Sauber, miközben egybehangzó értesülések szerint idővel a „normál” csapatfőnök személye is bejelentésre kerül.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Az már több hónapja hivatalos, hogy 2026-tól az Audi partnere lesz a Sauber a Forma-1-ben, míg az Alfa Romeóval való kollaboráció 2023 végén véget fog érni, és a várakozások szerint ezt követően két átmeneti év fog jönni az istálló életében.

A vezérigazgató posztját a korábbi McLaren-csapatfőnök Andreas Seidl fogja betölteni, a csapat viszont eddig nem nevezte meg, hogy ki fogja átvenni a Ferrarihoz igazoló Frederic Vasseur helyét.

Ma reggel aztán jött a bejelentés, hogy Alessandro Alunni Bravi lesz a csapatképviselő, akinek a feladata a technikai és operatív részleggel való együttműködés, így Seidl a Sauber-csoport növekedésére tud koncentrálni.

A leírás alapján tehát Alunni Bravi egy operatív igazgató és csapatfőnök közötti pozíciót fog betölteni, a nemzetközi sajtó egybehangzó értesülései szerint pedig csak idő kérdése, hogy a korábbi F1-es pilóta Allan McNish megkapja a csapatfőnöki posztot.