Csapatfőnököt nem, csak csapatképviselőt jelentett be az Alfa Romeo Sauber, miközben egybehangzó értesülések szerint idővel a „normál” csapatfőnök személye is bejelentésre kerül.

Az már több hónapja hivatalos, hogy 2026-tól az Audi partnere lesz a Sauber a Forma-1-ben, míg az Alfa Romeóval való kollaboráció 2023 végén véget fog érni, és a várakozások szerint ezt követően két átmeneti év fog jönni az istálló életében.

A vezérigazgató posztját a korábbi McLaren-csapatfőnök Andreas Seidl fogja betölteni, a csapat viszont eddig nem nevezte meg, hogy ki fogja átvenni a Ferrarihoz igazoló Frederic Vasseur helyét.

Ma reggel aztán jött a bejelentés, hogy Alessandro Alunni Bravi lesz a csapatképviselő, akinek a feladata a technikai és operatív részleggel való együttműködés, így Seidl a Sauber-csoport növekedésére tud koncentrálni.

A leírás alapján tehát Alunni Bravi egy operatív igazgató és csapatfőnök közötti pozíciót fog betölteni, a nemzetközi sajtó egybehangzó értesülései szerint pedig csak idő kérdése, hogy a korábbi F1-es pilóta Allan McNish megkapja a csapatfőnöki posztot.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL