Cunoda nagyot ment a Japán Nagydíjon, és nemcsak pontot szerzett, hanem kiváló teljesítményt is nyújtott.

Cunoda az egyik legnagyobb japán tehetség, aki még mindig csak 23 éves. Abszolúte méltó arra, hogy a Forma-1-ben szerepeljen, és egyre inkább bizonyítja, hogy készen álla következő lépésre, de talán a Red Bull túl nagy falat lenne neki, mint azt láthattuk Gasly és Albon esetében is, akik nem tudtak mit kezdeni Verstappennel.

Nyilván nem mondana nemet a kihívásra, viszont az egy all in lenne a részről. Nagyobb valószínűséggel fog mást választani a Red Bull, például Alonsót, Sainz-ot, esetleg Albont. Sőt, még Gasly visszatérése sem kizárt, addig Cunoda tovább fejlődhetne, és ha nem válik be Pérez utódja, jöhetne az újabb csere.

Cunoda hevessége jelenti a legnagyobb gondját, mert az időmérőkön nagyon gyors, a futamokon is rendben van a tempója, viszont nem minden esetben higgadt. Ebben kell igazán fejlődnie, és ha ez megvan, okozhat meglepetést a Red Bullnál, bár az szinte kizárt, hogy nagy nyomás alá tudná helyezni a hollandot.

Ausztráliában egy 7. hellyel hívta fel magára a figyelmet, addig Japánban a hazai közönsége előtt 10. lett. Volt pár látványosabb manővere, például Gasly ellen, amikor úgy előzött, mintha csak egy F1-es játékban játszana. A szurkolók odavoltak érte, és továbbra is fontos láncszeme a kategóriának, egy igazi szórakoztató személyiség, aki néha túl hevesen reagál.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL