hero image

De Vries az F1-es bemutatkozásról: hihetetlen, hogy ez tényleg meg fog történni!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/11/29 12:59
Nyck de Vriesnek sokat kellett várnia arra, hogy teljes állású versenyző legyen a száguldó cirkuszban, azonban a Formula E korábbi bajnoka a következő idényt már az AlphaTauri színeiben kezdi meg.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Bár de Vries újoncnak számít majd a Forma-1-es rajtrácson, immáron 27 esztendős, nem mondhatni tehát, hogy szokványos pályafutást járt volna végig.

A holland pilóta az idei Olasz Nagydíjon hívta fel magára igazán a figyelmet, amikor a vakbélműtéten áteső Alex Albon helyére ugrott be a Williamshez, majd kiváló teljesítményt nyújtva a nyolcadik helyen zárt.

Ezt követően szinte minden versenyzőt kereső istállónál szóba került a neve, ő végül - részben Max Verstappen közbenjárásának - a Red Bull-családot és az AlphaTaurit választotta, miután a Mercedesnél tartalékos szerepkört töltött be.

„Még csak most kezdem felfogni, hogy ez tényleg meg fog történni“ - nyilatkozta de Vries a Renze op Zaterdag című holland műsorban. „Őszintén szólva már nem láttam reális lehetőséget arra, hogy teljes állású versenyző legyek a Forma-1-ben“ - vallotta be.

„De mindig megragadtam a lehetőségeket, amelyek az utamba kerültek, folyamatosan ott voltam, az elmúlt két évben versenyekre utaztam, mégis úgy tűnt, hogy a semmiért teszem“ - ismerte el a versenyző.

De Vries ismét megerősítette, hogy a monzai teljesítménye felkeltette Helmut Marko, a Red Bull tanácsadójának érdeklődését, a Max Verstappennel ápolt jó viszonya pedig segített meghozni neki a döntést, hogy az AlphaTaurit válassza.