hero image

De Vries ülhet Hamilton helyére a Francia Nagydíj első szabadedzésén

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/07/20 20:41
A Mercedes csapata bejelentette, hogy tartalékpilótájuk, Nyck de Vries is volán mögé ülhet a most hétvégi Francia Nagydíjon, méghozzá Lewis Hamilton helyetteseként a pénteki első edzésen.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A 2022-es sportszabályzat értelmében minden istállónak kötelező legalább két idei gyakorláson „újonc” versenyzőket alkalmaznia. Eddig nem sok csapat használta ki ezt a lehetőséget, de a Mercedesnél most úgy látták jónak, ha Franciaországban megejtik az egyik cserét.

Toto Wolff a következőket mondta erről a csapat hétvégi előzetesében: „Nyck fog beülni Lewis helyére a hétvégi első edzésen az idén a fiatalok számára kiírt kötelező bevetések részeként. Szóval már várjuk, hogy lássuk, miként boldogul.”

De Vries ezáltal idén már másodszor ülhet majd be aktuális Forma–1-es autóba, hiszen a Spanyol Nagydíjon ugyanezen okból Alex Albont helyettesítette a Williamsnél, és akkor még Nicholas Latifinél is gyorsabb volt.

A korábbi F2-es bajnok egyébként a 2020-as idényt követően már tesztelt a Mercedesszel Abu Dhabiban, miközben tavaly esélye volt arra, hogy bekerüljön az F1-es mezőnybe az Alfa Romeóhoz vagy a Williamshez, de ők végül más pilóták mellett voksoltak 2022-re.