hero image

Di Resta szerint nem úgy tűnik, hogy Vettel nagyon motivált lenne

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/04/16 20:41
A korábbi skót F1-es pilóta, aki még a Forma 3-as időkben versenyzett együtt a négyszeres világbajnokkal, kifejtette, hogy megnézve az Aston Martin, valamint Sebastian Vettel jelenlegi helyzetét, könnyen előfordulhat, hogy a német vissza fog vonulni nemsokára.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

A 2021-es szezon ugyan nem volt katasztrofális a silverstone-i gárda számára, de mégsem úgy sikerült, ahogyan ők azt szerették volna. Majd jött 2022, a nagy szabályváltozások, és mindenki azt remélte, hogy az istálló ismét felemelkedhet majd.

Ahogy azonban megkezdődött az év, elég hamar egyértelművé vált, hogy Vettel helyzete közel sem ideális. Arról nem is beszélve, hogy a tesztek után elkapta a koronavírust, melynek következtében ki kellett hagynia az idény első két futamát.

Legutóbb Ausztráliában ugyan már vissza tudott térni, de az Aston Martinnál vélhetően inkább mindenki elfelejtené azt a hétvégét, mert egyszerűen szörnyen alakult minden az ő szempontjukból.

Már csak nekik nem jött össze a pontszerzés 2022-ben, és nem is tűnik úgy a tempójuk alapján, hogy ez erőből olyan könnyen összejöhetne nekik a közeljövőben. Vettel pedig már tavaly sem tűnt mindig szuper motiváltnak, ha pedig idén sem jönnek úgy az eredmények, akkor elég nehéz elképzelni, hogy sokáig folytatni szeretné még pályafutását.

Paul di Resta most a Sky Sportsnak mondta el, hogy szerinte a 34 éves versenyző bizony készen állhat arra, hogy maga mögött hagyja az F1 világát. „Egyszerűen nem tűnik motiváltnak. Én ezt a benyomást kaptam. Régóta ismerem már Sebet, csapattársak voltunk 2006-ban, és a testbeszéde eléggé árulkodó.”

Amikor Vettel lehetséges visszavonulásáról kérdezték, ő persze elmondta, hogy nem tudja, mihez akar majd kezdeni az Aston Martin versenyzője, „de talán már valami másra gondol. Az Aston Martin küszködik, és eddig nehéz évük van. Nem tudom, milyen gyorsan tudnak javítani.”