hero image
DPPI

Döbbenetes a Red Bull előnye a Magyar Nagydíj után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/07/25 08:28
A Red Bull mintha csak egy külön bajnokságban versenyezne a Forma-1-en belül, és mindezt úgy, hogy Sergio Pérez nem kevés pontot szórt el.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Az elmúlt hétvégén a Magyar Nagydíjon járt a Forma-1 mezőnye, melynek ideje alatt bejelentették, hogy 2030 után is lesz futam a Hungaroringen. Ennél jobb hírt nem is kaphattunk volna, és az F1 tulajdonosi köre is nagy örömmel bólintott rá az üzletre.

A győzelemért körülbelül 4 másodpercig volt harc, amíg Verstappen az élre nem állt a Red Bullal, majd elhúzott. Végül simán nyerte meg a futamot vasárnap, aminek leintése után Norris eltörte a holland rendkívül értékes serlegét.

A Herendi már bejelentette, hogy újra elkészítik a serleget, így Verstappen nem marad trófea nélkül, vagy nem kell hazavennie a törött darabot. A Red Bull ezzel a győzelmével már 452 pontos a Mercedes előtt.

A németek hiába állnak a második helyen, óriási a hátrányuk. 223 pontot gyűjtöttek eddig, addig az Aston Martin egyre hátrébb csúszhat a folytatásban, elsősorban Stroll gyengébb teljesítménye miatt, mert Alonso sok pontot szerez.

Azzal, hogy a McLaren lett egyik pillanatról a másikra a második erő, az év végére felérhet a dobogóra. 100 ponton belül vannak az Aston Martinhoz képest, míg a Ferrari 167 ponttal várja a folytatást.

Csak idő kérdése, hogy a McLaren mikor előzi meg a Ferrarit és az Aston Martint, ha minden így marad. A Mercedes addigra már túl messze lesz, míg a Red Bull rövidesen matematikailag is behozhatatlan előnyre tesz szert.