Egy újabb felvétel arról, hogy milyen kanyarsebességre képes egy modern F1-es autó, különösen a Red Bull.

A Red Bull igen hamar vált élcsapattá, ami mögött kemény munka áll. Sokan nem tudják, de nem teljesen új csapatként léptek be az F1-be, mert megvásárolták a Jaguart, ami azért nem volt olyan kis segítség. Ettől függetlenül nem egy topcsapatot vásároltak, mint anno például a Mercedes a Hondából lett Brawn GP esetében.

Igaz, a Brawn GP ugyan világbajnok lett, a Honda azelőtt csak gyártóként volt tekinthető topcsapatnak. Ettől függetlenül az eszközök adottak voltak, és el kellett telnie pár évnek, míg többek között Michael Schumacher munkája is beérett. Sokan azt gondolták, Button is a Mercedes versenyzője lesz, ám ő a McLarent választotta.

A Red Bull az ötödik évére vált igazán erőssé, akkor már második helyen végeztek, majd négy egymást követő alkalommal nyertek Vettel vezetésével. Akkor senki nem gondolt arra, hogy majdnem 10 szezont kell várni az újabb sikerre. A sors furcsa fintora, hogy úgy fest, megint négy egymás követő alkalommal nyerhetnek.

Verstappen megállíthatatlan, azaz nem teljesen, mert Ausztráliában közbeszólt a technika. Nem ment minden simán, és hamar kiesett a holland, de előtte megelőzte őt a Ferrari, és ez apró reménysugár lehet a sötétségben. Meglátjuk, mit hoz a jövő, a következő futam Japánban, viszont a „bikák” kanyarsebessége még mindig elképesztő.

Erről nézhettek meg alább egy felvételt, ami kapcsán tisztáznánk, ezek nem gyorsított felvételek, az F1-es autók valóban erre képesek, és a Red Bull ezen a területen egyértelműen a legjobb. Dimenziókülönbséget generálnak a régi autókhoz képest, pedig azok sem voltak lassúak, de itt egészen más a helyzet. 

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL