hero image
dppi

Domenicali: a Red Bull dominanciája zavarhatja a „szenvedélyes” rajongókat, de az újakat nem

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ezt meg hogy tudta megfogni Fernando Alonso??? (videóval)

FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

Motorsport.hu
2023/04/14 13:59
A sorozat elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali szerint a Forma–1 újdonsült rajongóit nem zavarja az, hogy a Red Bull jelenleg dominálja a sportágat.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

A Red Bull ott folytatta az idei évet, ahol a tavalyit befejezte, hiszen eddig háromból három győzelemnél tartanak, és senki sem tudta őket komolyan megszorongatni. Mindez természetesen nem túl örömteli azoknak, akik nem nekik szurkolnak, vagy akik csak simán szoros versenyzést szeretnének látni az élmezőnyben is.

Domenicali szerint viszont el kell ismerni a bikások jelenlegi munkáját. „Először is, ha egy csapat gyorsabb a többieknél, akkor gratulálok. Jobb munkát végeztek náluk.” Úgy véli azonban, hogy a riválisok fel fognak rájuk zárkózni.

„Bízom abban, hogy a költségsapkának hála a helyzet elindul majd a jobb verseny irányába.” A vezető attól pedig nem tart, hogy a Red Bull uralma miatt csökkenne a sport népszerűsége, hiszen az jelenleg is felfelé ívelő pályán van.

„Érdekes azt látni az új piacokon, ahol új rajongók jelennek meg, hogy a Red Bull dominanciája nem számít fontos tényezőnek az esetükben. Inkább a szenvedélyes vagy mohó szurkolóknál figyelhető meg, hogy az ilyesmi csökkenti az érdeklődést. A többiek számára azonban ez nem annyira lényeges.”

Ettől persze még Domenicali is szorosabb versenyzést akar látni. „Természetesen ez is fontos, mert nagyszerű versengést akarunk látni az ökoszisztémában. Megnézve azonban a növekvő piacokat, ez nem annyira fontos, mint gondolnák. Érdekes erről beszélni, de ez az igazság.”

Az olasz szerint ráadásul még túl korai is lenne elkönyvelni, hogy a Red Bull végig ilyen domináns lesz a szezon során. „Én arra számítok, hogy a többiek felzárkóznak. Meg kell még várnunk, milyen hatással lesz rájuk a tavalyi büntetésük és a szélcsatornás korlátozásuk. Hosszú még a bajnokság, és szerintem lesznek még meglepetések az év végéig.”