hero image

Domenicali támogatná egy amerikai pilóta érkezését

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/04/03 20:43
A Forma-1 a közelmúltban elkezdte növelni jelenlétét az Egyesült Államokban, és jövőre a harmadik amerikai futam is bekerül a naptárba. Az F1 vezérigazgatója szerint azonban egy erős pilótára is szükség lenne.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

A COTA 2012 óta ad otthont az Amerikai Nagydíjnak, míg Miami ebben a hónapban debütál a Forma-1-ben. 2023-ban Las Vegas is bekerül a naptárba, de úgy tűnik, az F1 nemsokára New Yorkba is ellátogathat. Emellett amerikai pilótákat is emlegetnek a száguldó cirkusszal kapcsolatban, mivel már hosszú évek óta nincs pilóta a rajtrácson az Egyesült Államokból.

Az utolsó amerikai pilóta, aki a Forma-1-ben versenyzett, Alexander Rossi volt, ő 2015-ben öt futamon versenyzett a Manor csapatánál. Őt megelőzően olyan amerikai pilóták versenyeztek, mint Scott Speed, Michael Andretti és Danny Sullivan. Utoljára Mario Andrettinek jött össze a győzelem az amerikaiak közül, egészen pontosan 1978-ban. Andretti mellett Phil Hill az egyetlen, aki Forma-1-es világbajnokságot nyert amerikai színekben.

Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója azt szeretné, ha egy versenyképes amerikai pilóta hamarosan bekerülne a Forma-1-be.

„A Forma-1-nek valóban szüksége van egy amerikai versenyzőre, de ennek a névnek valódi névnek kell lennie, aki versenyképes. Ez azért fontos, mert a végén az emberek jelentik a különbséget. Ők a hősök. Mindenki az arcával kommunikál, és hivatkozik rájuk. De ennek a névnek valódinak kell lennie” – mondta Domenicali.

A közelmúltban Colton Herta nevét emlegették leginkább a Forma-1-gyel kapcsolatban, de Logan Sargeant is a Williams programjának része, így könnyen lehet, hogy hamarosan valóban egy amerikai pilótával bővül a mezőny, a kérdés csak az, hogy kinek a kárára.