hero image

Domináns Leclerc-győzelem Melbourne-ben, Verstappen kiesett!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Megroppant a nyomás alatt a Kínai Nagydíj első hazai versenyzője?

Motorsport.hu
2022/04/10 20:45
A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc tudott győzni az Ausztrál Nagydíjon, míg Max Verstappen technikai probléma miatt kiesett. Sergio Perez és George Russell is megszerezte idei első dobogóját, Lewis Hamilton pedig a negyedik helyen futott be.

Az Ausztrált Nagydíjon Leclerc indulhatott a pole-ból, majd Verstappen, Perez, Norris és a két Mercedes következett. A rajtnál Perez hiába indult jól, vesztett egy pozíciót, Hamilton feljött a 3. helyre, Russell az 5., Norris a 6. helyen haladt.

Sainz versenye rosszul indult, hiszen a 9. helyről a 14. pozícióig csúszott vissza, sőt a 3. körben ki is csúszott a pályáról, miközben Schumachert próbálta megelőzni, a kavicságyban ragadt, és kiesett, az incidens miatt pedig bejött a safety car.

A biztonsági autó utáni újraindításnál az élmezőnyben nem változtak a pozíciók, pár körrel később Perez tudta visszavenni a harmadik helyet Hamiltontól, míg Leclerc kényelmes előnyre tudott szert tenni Verstappen előtt.

Verstappen jött ki a legkorábban az élmenők közül, majd nem sokkal később Perez, Leclerc és Hamilton is bejött, utóbbi ismét Perez elé tudott kerülni, viszont a mexikói pilóta visszavette tőle a pozícióját.

Aztán Vettel az 1-es szektorban törte meg a kocsiját, kiesett a versenyből, a biztonsági autó pedig ismét bejött a pályára. Ez kapóra jött Russellnek, aki a safety car alatt tudta teljesíteni a kiállását, így az állás Leclerc, Verstappen, Russell, Alonso, Perez, Hamilton volt – a spanyol még mindig a kemény keveréket nyúzta, tehát nem állt kiállás a neve mellett.

Leclerc az újraindítás után is magabiztosan őrizni tudta előnyét, míg Perez előbb Alonsót, majd hosszas csatázást követően Russellt is megelőzte, így Leclerc, Verstappen, Perez, Russell, Hamilton, Alonso, Norris, Ricciardo volt az állás, miközben 18-an maradtak versenyben Sainz és Vettel kiesése után.

Verstappen a második helyről esett ki technikai probléma miatt, ezzel mindenki nyert egy pozíciót, Alonso és Magnussen pedig kijött a bokszba a közepes gumikért. A mezőny hátsó felében Stroll kapott 5 másodperces büntetést, amiért „szlalomozott” az egyenesben.

Leclerc végül domináns győzelmet aratott Perez és Russell előtt, míg a rádióban a frusztráltságát kifejező Hamilton a negyedik lett. Mögöttük Norris, Ricciardo, Ocon, Bottas, Gasly és Albon szerzett pontot, a brit-thai pilóta az utolsó körben jött ki a bokszba kerékcserére.