hero image

Doornbos: Hamilton hallgatása figyelemfelkeltés volt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/02/25 20:46
Robert Doornbos, egykori Forma–1-es versenyző úgy véli, hogy Lewis Hamilton szezonon kívüli viselkedése nem volt professzionális.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Miután a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon vitatott körülmények között kicsúszott a kezéből a nyolcadik bajnoki cím, Hamilton jó egy hónapig hallgatott a közösségi médiában. Bár amikor február 6-án megtörte ezt a csendet, az sem tett semmit annak érdekében, hogy véget vessen a megindult pletykáknak, amelyek szerint Hamilton talán nem tér vissza a Mercedeshez a 2022-es szezonra.

Csak a W13 február 18-i bemutatóján jelentette ki Hamilton, hogy folytatja, míg a csapatfőnök Toto Wolff azt mondta, hogy soha nem tartott attól, hogy Hamilton távozik. Hamilton tehát továbbra is a Forma–1-ben van, és 2022-ben a Mercedes tagjaként rekordot jelentő nyolcadik bajnoki címére hajt majd.

Doornbos örül, hogy Hamilton marad, de úgy érezte, hogy a hallgatása figyelemfelkeltést jelentett, és nem sokat segített a Mercedes felkészülésében az új szezonra. A Top Gearnek írt cikkében Doornbos a következőket írta: „Épp most lett vége a téli szünetnek, Hamilton pedig pihentette magát. Nem tudom, hogy ez jó felkészülés-e a csapat számára, és egy kicsit nyugtalanítónak találom az egészet.“

„Nem igazán tudják kontroll alatt tartani Hamiltont. Csapatként azt szeretnéd, ha tudnád kontrollálni, hogy hol és mikor van valahol a versenyződ, de szerintem ez nem túl profi. Ez semmit nem von le a képességeiből, ő egy legenda, és az is marad. Természetesen örülök, hogy visszatért, de ahogyan ezt teszi, az egyfajta figyelemfelkeltés."

Doornbos arra számít, hogy a 2022-es szezonban ismét nagy csata lesz a Red Bull-os Max Verstappen és Hamilton között, ami a 2021-es epikus csatározásuk folytatását jelentené. Hamilton azonban 2022-re új csapattársat kapott George Russell személyében, aki Doornbos szerint képes lehet arra, hogy némi következetességgel pontokat raboljon Hamiltontól.

„Hamilton 2022-es visszatérésével meglesz a Lewis kontra Max második része. George Russell is szerepet játszhat ebben. Arra számítok, hogy Russell rendszeres győztes lesz. Ő egy szupertehetség, aki csak néhány évente egyszer jön el. Az egész szezont tekintve úgy gondolom, Russell rendszeresen pontokat fog elvenni Lewistól."