hero image

Dr. Helmut Marko védelmébe vette Lewis Hamiltont!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/05/21 20:46
Furcsa helyről kapott támogatást Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres világbajnok pilótája, ugyanis a tavalyi legnagyobb rivális Red Bull Racing szókimondó tanácsadója, Dr. Helmut Marko vette védelmébe a britet az FIA-val folytatott, ékszerekről szóló vitájában.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Lewis Hamiltonnak nem csak a pályán vannak problémái, ugyanis az FIA is belekötött az ékszerei miatt. A britet az FIA felszólította, hogy vegye ki a piercingjeit és ékszereit, de Marko szerint nevetséges, hogy ez ilyen fontos vita tárgyává vált.

Hamiltonnak a Spanyol Nagydíjra még van felmentése, hogy néhány piercinggel versenyezhessen, amelyeket nem lehet eltávolítani, de a Monacói Nagydíjtól kezdve ezeket is el kell távolítani. Ha nem, akkor a versenybizottság közbe akar lépni. Meglepő módon Helmut Marko ebben a kérdésben a nagy rivális mellé állt

„Szerintem túl messzire mennek. Ennek a versenyző személyes döntésének kellene lennie. Hamilton azóta viseli ezeket az ékszereket, mióta az F1-ben versenyez. Miért jöttek hirtelen elő ezzel a kérdéssel” - csodálkozik a Red Bull tanácsadója a német RTL-nek.

„Azt hiszem, van elég más dolog, ami miatt aggódnunk kell. El kell fogadnunk és tiszteletben kell tartanunk minden egyes versenyző egyéniségét''. Arra a kérdésre, hogy Marko támogatja-e a britet, egyértelmű választ adott. „Igen, így van, és ez az őszinte véleményem” - zárja az osztrák.