Olyan szinten meghatódott az F1-es pilóta, hogy elsírta magát a rajtrácson, miután tudatosult benne, hogy mit ért el.

Zhou Guanyu azon kevesek egyike az ázsiai versenyzők közül, akik eljutottak a Forma-1-ig. Korábban ez rendre csak a japánoknak sikerült, akik között volt pár kedvenc, például Satóval és Kobayashival. Mindketten remek képességekkel bírtak, és nagy gyártóknak versenyeztek az évek során.

Kína azonban soha nem tartozott az F1-es „nagyhatalmak” közé, ugyanakkor a kínai pálya debütálásával sok minden változott. Érdekesség, hogy a hamarosan 25. születésnapját ünneplő Zhou Guanyu 2005-ben még szurkoló volt a Kínai Nagydíjon, és úgy támogatta Fernando Alonsót, mint csak kevesen.

Most pedig már ott tartunk, hogy ő is kategória tagja, ráadásul Alonso még mindig versenyez. Sőt, nemrég hosszabbította meg a szerződését az Aston Martinnál, és továbbra is az egyik legjobb a rajtrácson, szinte semmilyen szinten nem fog rajta az idő vasfoga, amire büszke lehet.

Zhou csak 2022-ben debütált, és mivel 2019 óta nem volt Kínai Nagydíj, ez volt az első alkalom arra, hogy a saját közönsége előtt versenyezzen. Ugyan pontot nem szerzett, mélységesen meghatódott, hogy elérte élete egyik legnagyobb álmát, majd elsírta magát a rajtrácson, ahol sokan köszöntötték.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL