Max Verstappennek esélye sem volt arra, hogy megszerezze a pole-pozíciót, miután a Q2-ben meghibásodott az autója a 2023-as Szaúd-arábiai Nagydíj időmérőjén. Sergio Perezre ráijesztett az Aston Martin és a Ferrari, de végül sikerült megszerezte az első rajtkockát.

A Q1-ben az igazi dráma messze a Red Bullok mögött volt: Logan Sargeant első nekifutásra elképesztő kört rakott össze, amivel a két Ferrari előtt a legjobb 5-ben végezhetett volna, azonban egy óriási újonchibával már a célegyenesben ráhajtott a fehér vonalon túli felfestett területre, és eltörölték a körét.

Az amerikai pilóta ezután szétesett fejben: a második mért körén megforgott, a harmadikon pedig az első kanyar elfékezése után hozzáverte a hátsó gumiját a falhoz, és félre kellett parkolnia.

A Q1 szokatlan kiesője volt Lando Norris is: a brit pilóta az utolsó kanyarban koccolta le a belső falat, és eltörte a kormányösszekötőjét. A garázsba még vissza tudott gurulni, de már ő sem tudott mért kört futni.

Max Verstappen alatt a Q2 első perceiben adta fel a szolgálatot az autója. A Red Bull a szombati nap előtt váltót cserélt Verstappen autójában, az időmérőn pedig a hajtás szállt el: a motor futott, de a féltengely hibája miatt az nem vitte előre az autót.

A Q3-ban így Sergio Perezen múlt, hogy a szárnyaló Red Bull-lal megszerzi-e a pole-pozíciót. A mexikóinak ehhez végül egy kör is elég volt, de Charles Leclerc és Fernando Alonso is ráijesztett, akik 2 tizeden belül volta hozzá képest.

Charles Leclerc büntetése miatt Alonso rajtolhat majd Perez mellől az első sorból. George Russell legyőzte a végig szenvedő Carlos Sainzot, aki csak az 5. legjobb időt autózta, Lance Stroll pedig elrontotta az utolsó mért körét, így lila első szektorral is csak a 6. helyet szerezte meg.

Sainzhoz hasonlóan Hamilton sem lehet elégedett, akit még Esteban Ocon is legyőzött, Oscar Piastri pedig elégedet lehet, hogy bevitte a McLarent a Q3-ba, és még Pierre Gaslyt is legyőzte az időmérőn.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL