A belga Stoffel Vandoorne ismét lecsúszhat az F1-es lehetőségről, amennyiben Lance Stroll nem állhat rajthoz Bahreinben, mivel a Formula E-ben kell szerepet vállalnia. Ebben az esetben Felipe Drugovich lehet a befutó.

Továbbra sem lehet biztosat tudni Lance Stroll állapotáról, aki a napokban szenvedett viszonylag komoly balesetet, ugyanis a sérülései miatt nem lehet ott Bahreinben a Forma-1 szezon előtti tesztelésén.

Ez nagy érvágás a kanadainak és az Aston Martinnak, hiszen így egy újoncra kell hagyatkozniuk, már ami a visszajelzéseket illeti. Stoffel Vandoorne lett volna az alakulat másik opciója, azonban a belgának jelen kell lennie a Formula E-ben.

„Megbeszéltük a helyzetet, de tudtam, és a csapat is tudta, hogy sajnos nem tudok majd tesztelni Bahreinben” – jelentette ki Vandoorne a belga RTBF televíziónak. „Ez egy elég nehéz forgatókönyv számomra. Ha Lance nem áll rendelkezésre, nem lennék meglepve, ha Felipe vállalná a versenyt.”

„Ez egy kicsit frusztráló számomra, de másrészt megértem. Ő már minden tesztet elvégezhetett. Neki lesz a legjobb a felkészültsége” – tette hozzá a belga.

A belga azonban nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a későbbiekben mégis szerephez jusson az Astonnál éles körülmények között.

„Ott vagyok, ha szükségük van rám azokon a versenyeken, ahol jelen leszek. Ott akarok lenni Bahreinben a bajnokság rajtjánál, majd Dzsiddában és Melbourne-ben. És ott van még a tartalékos szerepem a WEC-ben a Peugeot-nál. Remélem, hogy lesz lehetőségem versenyezni, és Le Mans-ban is újra ott leszek a rajtnál.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL