Az utóbbi időben sok kritika érte az új versenyigazgatókat, Niels Wittichet és Eduardo Freitast. A korábbi Forma-1-es versenyzőt, Gerhard Bergert egyáltalán nem lepte meg a kritika, és előre látta, hogy ez lesz. Bernie Ecclestone eközben az FIA elnökére, Mohammed Ben Szulajemre mutogat, akinek a brit szerint „egyértelmű jelzéseket" kell adnia, hogy a pilóták elégedetlensége ne fokozódjon.

Berger a DTM-ből már jól ismeri Wittich munkásságát, aki korábban versenyigazgatója volt ennek a versenyosztálynak. „Nem lepődöm meg a Forma-1-ben jelenleg zajló vitákon. Hadd fogalmazzak így: Ismerem Niels Wittich erősségeit, de ismerem a gyengeségeit is" - mondta az osztrák a Sport1-nek nyilatkozva. 

A korábbi Forma-1-es főnök, Ecclestone egyetért, és megérti a versenyzők kritikáját. „Charlie Whiting halála óta a versenyigazgatók csak hülyét csináltak magukból. Charlie olyan űrt hagyott maga után, amit senki sem tud pótolni" - mondta a brit. Hozzáteszi, hogy Whiting nem foglalkozott „lényegtelen hülyeségekkel", hanem mindig a lényeget látta, ami jót tett a sportnak.

Ecclestone úgy véli, a jelenlegi konfliktusban fontos szerepe van az FIA elnökének, Ben Szulajemnek: „Neki most egyértelmű jeleket kell küldenie, mert a versenyzőkkel való konfrontáció nem sokáig fog jól menni" - figyelmeztet a korábbi F1-főnök, aki egyébként megoldást is javasolt.

Szerinte Herbie Blash-nek, a versenyigazgatók főtanácsadójának le kellene mondania tanácsadói szerepéről, és versenyigazgatónak kellene kinevezni. Ecclestone a Whitinggal szerzett hosszú tapasztalata és együttműködése miatt meg van győződve arról, hogy Blash-t ugyanolyan tisztelet övezné a szerepében, mint annak idején Whitingot.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL