A Forma-1 egykori tulajdonosa, Bernie Ecclestone meg van róla győződve, hogy a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a helyén marad és együtt tudja tartani a csapatot.

Nem titok, hogy Bernie Ecclestone Christian Horner régi barátja és tanácsadója. Az elmúlt hónapokban a Red Bull csapatfőnöke egy zaklatási ügy kellős közepébe csöppent, ami alatt a Forma-1 egykori első embere végig támogatásáról biztosította.

Jól ismert tény, hogy Ecclestone volt az, aki Dietrich Mateschitz és Helmut Marko figyelmébe ajánlotta Hornert és ő volt a tanú a csapatfőnök esküvőjén jelenlegi feleségével, Geri Halliwellel. A 93 éves üzletember most a Daily Mailnek adott interjút, amiben elárulta, mi a helyzet a házasságukkal: „Béke van és Christian azt mondta, Gerivel is minden a legnagyobb rendben.”

Ecclestone nem ad sok hitelt a Verstappen távozásáról szóló pletykáknak sem, amit egy elég érdekes hasonlattal szemléltetett: „Max maradni fog. Ahogy minden háború után, az emberek túlteszik magukat rajta. A második világháború után szóba sem lehetett hozni Németországot és a zsidók nem vettek semmit, amit ott gyártottak. Azonban elfelejtették a dolgot és elkezdtek Mercedeseket venni.”

A volt F1-mindenes szerint Horner maradása is ugyanilyen biztos: „Nem értem, miért akarná bárki kirúgni Christiant. Az idő minden sebet begyógyít. Remek munkát végez és pár hét nagyon sokat számít. Közben Geri is támogatja és a csapat is jól teljesít. Nincs logikus ok arra, hogy ezt megtörjék.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL