hero image

Ecclestone kiáll Putyin mellett: „Egy golyót is bevállalnék érte”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton nem kérdezett, büntetett a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

Motorsport.hu
2022/07/01 19:57
Bernie Ecclestone a Good Morning Britain című műsorban tett nyilatkozatával nagy port kavart. Az egykori F1-főnök azt mondja, még egy golyót is bevállalna Vlagyimir Putyinért. A Forma-1 nagyon gyorsan elhatárolódott ettől a kijelentéstől.

Ecclestone évek óta ismert figyelemfelkeltő kijelentéseiről. A múltban gyakran kiállt Putyin mellett, de most, hogy az orosz vezetőt mindenki kizárja az Ukrajnával folytatott háborúja miatt, más hozzáállást várhatnánk Ecclestone-tól, mint amit a csütörtök reggeli brit műsorban tanúsított.

„Én még egy golyót is bevállalnék érte. Ő egy első osztályú ember. Amit tesz, az olyasmi, amiről úgy gondolta, hogy Oroszország számára a helyes dolog. Oroszországért teszi. Sajnos ő is olyan, mint sok hozzám hasonló üzletember, hibázunk. Amikor hibázol, mindent megteszel, hogy kijöjj belőle" - mondta Ecclestone a reggeli műsorban. Szerinte a probléma egy része Ukrajna vezetőjével is összefügg.

„Van egy emberük Ukrajnában, a foglalkozása, ha jól tudom, komikus volt. Úgy tűnik, mintha ezt a szakmát szeretné folytatni. Ha átgondolta volna a dolgokat, akkor nagyobb erőfeszítéseket tett volna, hogy beszéljen Putyin úrral, mert az egy értelmes ember, aki meghallgathatta volna őt, és tehetne valamit" - zárja mondandóját Ecclestone.

A Forma-1 nagyon gyorsan közleményben reagált: „A Bernie Ecclestone által tett megjegyzések az ő személyes nézetei, és nagyon szöges ellentétben állnak sportunk modern értékeinek álláspontjával" - áll a közleményben.