A korábbi Formula 1-tulaj Bernie Ecclestone úgy gondolja, hogy túl nagy mértékben amerikanizálódik a száguldó cirkusz, és ő nem így irányította a szériát.

Hosszú évtizedeken keresztül Bernie Ecclestone tulajdonában volt a Forma-1, majd 2017-ben a Liberty Media vette át az irányítást, akik sok változást hajtottak végre, amelyekből néhány sikert aratott a szurkolók körében, néhány pedig nem.

Az egyik egyértelmű irányvonal az Egyesült Államok felé nyitás, amely többek között abban testesül meg, hogy míg 2012 óta csak egy verseny volt az USA-ban, addig idén Miami érkezésével már kettő lesz, 2023-tól pedig Las Vegas is csatlakozik a sorba.

Ecclestone a Miami Nagydíj után fogalmazott meg kritikát az F1 jelenlegi vezetése felé, véleménye szerint túlságosan amerikanizálódik a sport – bár azt is elismerte, ennek jó oldala is van:

„Az új tulajdonosok amerikanizálják a Forma-1-et. Egy olyan sorozatot alkotnak, aminek az lehetne a neve, hogy „Forma-1: amerikai stílusban”. Ez részben jó dolog, mert rengeteg hülyeség jön Amerikából és mindenki boldog, de én nem így irányítottam a szériát” – idézte Ecclestone-t a Motorsport.com török kiadása.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL