hero image

Ecclestone: Lewis Hamiltonnak örülnie kellene, hogy Nelson Piquet bocsánatot kért

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

FORMA-1

Óriási jelenet: Bottas irigykedve nézte a kiállást (videó)

Motorsport.hu
2022/06/30 20:01
Bernie Ecclestone, az F1 egykori mindenhatója szerint Lewis Hamiltonnak örülnie kellene Nelson Piquet bocsánatkérésének, miután rasszista megjegyzése napvilágot látott a hétvégi F1-es Brit Nagydíj előtt.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

A héten a brazil sajtóban jelentek meg felvételek, amelyeken Piquet rasszista szavakkal illette Hamiltont. Egy nappal később a háromszoros F1-bajnok közleményt adott ki, amelyben „teljes szívvel" bocsánatot kért Hamiltontól, de vitatta, hogy az általa használt szó rasszista lett volna, és azt állította, hogy rosszul fordították le.

Hamilton a közösségi médiában szólalt meg, miután Piquet megjegyzése tweetek sorozatával került a média címlapjára. Ecclestone, aki közel 40 évig vezette az F1-et is hozzászólt a témához. A 91 éves Ecclestone úgy véli, Hamiltonnak tovább kellene lépnie Piquet bocsánatkérése után.

„Borzasztó régóta ismerem Nelsont. Pár hete együtt voltam vele. Ez nem az a fajta dolog, amit Nelson mondana, ami valami rosszat jelentene. Valószínűleg sok olyan dolgot gondol, amit mond, ami felbosszanthat minket, vagy egy kicsit sértőnek tűnhet.... neki ez semmiség. Ez csak a beszélgetés része. Nelson soha nem mondana semmi rosszat, az biztos- mondta Ecclestone a Good Morning Britainnek, melyet a Crash.net idézett.

„Azt hiszem, ami valószínűleg történt, ismerve Nelsont, ahogy én ismerem, hiszen a lánya Max Verstappen barátnője, valószínűleg miután látta a balesetet, kirobbant, és ezt továbbvitte. Nos, ez valószínűleg nem helyénvaló velünk szemben, de egyáltalán nem szörnyűség- mondta Ecclestone a Good Morning Britainnek.

"Az emberek mondanak dolgokat... ha valaki történetesen egy kicsit túlsúlyos, vagy alulméretezett, mint én, egészen biztos vagyok benne, hogy sokan tettek már erre megjegyzéseket. Ha hallottam volna, akkor magam is tudtam volna kezelni a dolgot, különösebb gond nélkül. Meglep, hogy Lewis nem söpörte félre. Vagy, ami még ennél is jobb, nem válaszolt. De most előjött, és Nelson bocsánatot kért. Úgyhogy úgy tűnik, mindenki boldog, vagy annak kellene lennie."