hero image

Ecclestone szerint Wolffnak kezd „elege lenni” Hamiltonból

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/06/26 19:58
Bernie Ecclestone ismét megmondta a magáét, ezúttal pedig Lewis Hamilton idei szezonja került a célkeresztjébe. A korábbi F1-vezér szerint kérdéses, hogy a brit még meddig marad a sportban.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Mercedes számára közel sem volt sétagalopp a 2022-es szezon első része, Hamilton pedig látszólag jobban szenved, mint újdonsült márkatársa, George Russell, akinek eddig a kilenc futamból hétszer sikerült legyőznie tapasztaltabb honfitársát.

A hétszeres bajnok jövője kapcsán már korán megindultak a találgatások, de a jelenlegi szerződése 2023 végéig szól, Ecclestone viszont úgy látja, Hamilton akár már idejekorán elhagyhatja az istállót.

„Lewis talán eladja a helyét Totónak. »Ennyit kapok jelenleg. Hátralépek, és adjátok oda a felét annak, amennyit alapból kapnék.« Toto köthet egy újabb varázslatos üzletet, kevesebb pénzt ajánlva valakinek, miközben megtart 20 millió fontot” – nyilatkozta Ecclestone a Daily Mailnek.

„Senkinek sem kell ezt megmondania neki, mert már amúgy is gondolt erre. Lewis valószínűleg abbahagyná ilyen körülmények között. Nem tudom, mit csinál azokban a vicces ruhákban. Van valami megállapodása? Észre akarja vetetni magát? Talán erről van szó.”

Ecclestone-t meglepte, hogy Russell idén eddig jobb Hamiltonnál, és szerinte a tapasztaltabb brit már nem tesz bele annyi erőfeszítést a versenyzésbe, mint korábban. „Nem gondoltam volna, hogy Russell ennyire jó, de kiváló munkát végez.”

„Meglepődtem. Vagy talán Lewis végez rossz munkát? A kettő együttese igaz. Totónak kezd kicsit elege lenni Lewisból. Nem gondolnám, hogy nagyon igyekezne, vagy igen? Vagy inkább mondjuk úgy, nem igazán zavarja a vereség.”

„Ez nem rá vall. Erős a versenyszelleme, de kicsit könnyedén veszi a vereséget szerintem. Nem gondolnám, hogy aktívan segítene George-nak. Nem csinál igazából semmit. Nem hiszem, hogy túlságosan érdekelné. Nem tesz már bele annyi erőfeszítést a győzelembe, mint régebben” – szúrt oda keményen Hamiltonnak a 91 éves üzletember.

Végezetül még azt is hozzátette, hogy meglátása szerint Hamilton Bakuban látott komoly hátfajdalmai is inkább csak a külvilágnak szóltak, és vélhetően közel sem volt olyan rossz a helyzet, mint azt a mercedeses beállította.