Az új Mercedes W14-es szerdán először gurult pályára Silverstone-ban a tavalyi Brazil Nagydíj győztesével, George Russell-lel a volánnál. Az éppen a 25. születésnapját ünneplő brit remekül érezte magát az autóban, de jól tudja, az igazi teszt csak később következik.

2022 volt Russell első idénye az élmezőnyben, és miközben ő maga meggyőzően teljesített, még sem érhette el azokat az eredményeket, melyekben előzetesen reménykedhetett, köszönhetően annak, hogy az autó alulteljesített.

Most az ismét feketére festett W14-gyel támad az istálló, amelytől azt remélik, hogy újra a legjobbak közé repíti őket, Russell pedig elmondta, hogy rajta nem fog múlni, mivel remek felkészülésen van túl.

„Egészen jó telünk volt, erős helyzetben vagyunk, mentálisan pedig sosem voltam még ennyire stabil. Bízom magamban, és úgy érzem, elegendő időt töltöttem pihenéssel, de közben elegendő időt is dolgoztam a csapattal. Eddig rendben van minden, simán mentek a dolgok, és egyszerűen jó érzés visszaülni az autóba és látni azt élőben.”

Az már más kérdés, hogy egyes hírek szerint a Mercedes silverstone-i bejáratása mégsem zajlott zökkenőmentesen. Helyszíni források ugyanis arról számoltak be, hogy gondok akadhattak az autó erőforrásával, ami a motor beépítéséből adódott. Miután azonban ezt sikerült megoldaniuk, a W14 már kihajthatott a pályára.

Russell erről ugyan nem beszélt, de azt hozzátette, hogy az idei bejáratás így is sokkal jobb volt, mint a tavalyi, amikor az időjárás rendesen megnehezítette a dolgukat. „Sima nap volt, de annyira nehéz megmondani, hol állunk.”

„Tavaly nem sok mindent tudtunk belőle leszűrni, mert az időjárás komolyan közbeszólt. A mostani eredményeket pedig muszáj némi hezitálással fogadni, miközben biztosítani kell, hogy nincsenek komoly gondok, hiszen az autónak problémamentesen kell majd futnia Bahreinben. Az lesz a valódi teszt. Hiába akarjuk kihozni ebből a legtöbbet, egy ilyen nap valójában jelentéktelen.”

Russellék egyébként szerdán végül csak egy 15 km-es bejáratást hajtottak végre, és az igazi filmes napjukat a mai napon tartják, szintén Silverstone-ban, ahol már 100 km a maximálisan megengedett táv.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL