hero image
DPPI

Egészen közelről a Belga Nagydíj drámai startja (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2023/07/31 09:18
Nem éppen úgy alakult ez a hétvége a McLaren számára, mint azt szerette volna, ami Piastri szempontjából pláne igaz lehet.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A Magyar Nagydíj után rögtön kaptunk egy Belga Nagydíjat, és ugyan ismét Max Verstappen lett a nyerő, nem panaszkodhattunk. Szép lassan hozzászokhatunk ahhoz, hogy az első hely elérhetetlen, de ettől még jó futamokat láthatunk.

Ez most sem volt másképp, hiszen Verstappen már dimenzióban autózik a Red Bullal. Hiába rajtolt a hatodik helyről, egy pillanatra sem volt veszélyben a győzelme, különösen azok után, hogy a rajtja sima volt.

Ugyanezt Piastri már nem mondhatta el magáról, akit Sainz felkent a falra. A Ferrari spanyol versenyzője túl közel hajtott a McLaren pilótájához, akinek pillanatok alatt elszállt az esélye a jobb pontszerzésre.

Bánhatja, mert ott lehetett volna a legjobbak mögött, viszont ezzel lehetőséget adott másoknak, többek között a csapattársának. Igaz, Norris is csak hetedik lett, ami nem jelent sok pontot, ráadásul a két Mercedes és Alonso is megelőzte.

Alább a rajt pillanatait nézhetjük vissza, Piastri drámáját, ami miatt valószínűleg a következő napjai nem lesznek túl pihentetőek. A lehető legrosszabbkor történt ez vele, mert egy ideig nem fog versenyezni.