Ami régen csak elmélet volt, az manapság a valóság, és a szimulátorok óriási részt tesznek ki a fejlesztések terén, nem beszélve a megfelelő beállítások kereséséről.

Azok az idők már elmúltak, amikor az F1-es csapatok szabadon tesztelhettek. Többek között ebben rejlett a Ferrari nagy ereje, hiszen megtehették, hogy egész nap odakint körözgessenek a tesztpilóták.

Ráadásul a Ferrarinak saját tesztpályája van, amit egy ideje erősen korlátozott formában vehetnek igénybe, legalábbis az új autókkal. Ez meg is látszik a teljesítményükön, és szép lassan a szimulátorok vették át a tesztautók helyét.

A modern technológia fejlődésével olyan hatással van az F1-re, mint azelőtt soha. Itt is a nagyobb csapatok jártak jól, akik súlyos eurómilliókat költöttek saját rendszereik kifejlesztésére, melyek világbajnoki címet is jelenthetnek.

Sok olyan jelentés volt korábban, hogy a Ferrari lemaradt ebben a versenyben, de azóta ők is sokat fejlesztettek a technikájukon. Mindig érdekes látni ezeket a rendszereket közelről, amiben sokat tesztelnek a tesztpilóták és a szimulátoros pilóták.

A veterán Marc Gené nagyon régóta tagja a Ferrari családjának, és még ebben a modern világban is otthonosan érzi magát. Minden ezredmásodpercnek nagy jelentősége van, a Forma-1-ben különösen, így a szimulátoros munka elengedhetetlen, a versenyhétvégén ideje alatt is.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL