Charles Leclerc is hibázott az esős Kínai Nagydíjon, aminek meglett az ára, bár összességében így is szerencséje volt.

Charles Leclerc ugyan a harmadik helyen áll a bajnokságban négy futamot követően, nem lehet azt mondani, hogy ez lenne élete szezonja. Carlos Sainz Jr. annak ellenére van tőle 4 pontra, hogy operáció miatt kihagyta a szaúdi futamot, amivel sok pontot bukott.

Összességében meggyőzőbb a spanyol, akinek az év végén mennie kell, mert Lewis Hamilton aláírt a helyére. Röviddel a bejelentés után nagyot nőtt a Ferrari értéke a tőzsde, így már dollármilliárdokat nyertek a brittel, aki még csak meg sem érkezett Maranellóba, és egyelőre nem mutathatták be.

Mivel a Mercedes versenyzője, a nagy pillanatra még várni, de érdekes lesz, ha Sainz Leclerc előtt fejezi be a szezont, és szednie kell a sátorfáját. Mindenesetre nem kell aggódnia, a hírek szerint a Mercedes és a Red Bull is nagyon akarja őt, így biztosan topcsapatnál marad, és akár a világbajnoki címért is harcban lehet.

Leclerc legutóbb a Kínai Nagydíjon dobta el a Ferrarit, és nagy szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta. Akár rommá is törhetett volna a gép, kevés hiányzott ahhoz, hogy azon a ponton véget érjen számára a sprint időmérő, ami káoszba fulladt, viszont ez csak még érdekesebbé tette az előttünk álló hétvégét.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL