hero image
dppi

Egy 18 évvel ezelőtti nagy F1-es baleset Imolából (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2024/05/15 14:31
Mintha csak tegnap lett volna, még mindig élesen emlékszünk erre a bizonyos imolai incidensre, aminek Christijan Albers volt az elszenvedője.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Aki régóta, évtizedek óta követi figyelemmel az F1 eseményeit, akik biztosan emlékeznek Christijan Albersre. Ugyan sok vizet nem zavart a holland pilóta a rajtrácson, voltak emlékezetesebb jelentei, miközben már ő is a 40-es évei közepén jár, így meglehetősen fiatalon kapott lehetőséget az F1-ben.

2005-ben mutatkozhatott be, és három egymást követő szezonban állt rajthoz. Összesen 46 versenyen kapott lehetőséget, amiknek közel 40%-án nem tudott célba érni, ahogyan 18 évvel ezelőtt sem Imolában. A Spyker, a Midland és a Minardi versenyzője hatalmasat bukott, és az akkori technika nem volt olyan biztonságos, mint a mai.

Természetesen Halo sem volt az F1-es autókon, és szinte minden területen a jelenlegi kategória mögött járt az akkori sorozat. Magához mérten azonban biztonságos volt a széria, csak egyszerűen azóta sokat fejlődött, és az akkori balesetek korábban messze súlyosabbak lettek volna, addig ma már ez meg sem kottyan.

Christijan Albers szerencsére nem szenvedett súlyos sérüléseket, de félelmetes volt látni, ahogyan többször megpördül, miközben ide-oda csapódik a pilótafülkében. Odabent közben örökkévalóságnak tűnhetett az a pár másodperc, sokan megrémültek a jelenet láttán, majd röviddel ezután az orvosi stáb is megjelent.