Ez nagyban köszönhető annak is, hogy a Ferrari a kezdetek óta tagja a száguldó cirkusz mezőnyének, és topcsapat.

Ennek ellenére a Ferrari 2007 óta nem volt egyéni bajnok, akkor Kimi Räikkönen ért fel a csúcsra. Az első ferraris évében vitte véghez mindezt, és okosan használta ki a McLarennél dúló csatát Lewis Hamilton és Fernando Alonso között, aki röviddel ezután távozott, nem töltötte ki a szerződését Wokingban.

A Ferrari viszont mindig Ferrari marad, akkor is nagyobb bevételere tud szert tenni, ha nem nyer világbajnokságot. Legutóbb Max Verstappen kiesése miatt az olaszok kettősgyőzelmet értek el Ausztráliában, amire egy ideje nem volt példa. Legutóbb is a Leclerc-Sainz páros nyert, még a 2002-es Bahreini Nagydíjon.

Azelőtt pedig 2019-ben volt erre példa Vettel és Leclerc vezetésével. 2017-ben viszont kétszer is volt kettős győzelmük a Vettel-Räikkönen duóval. Általában kétévente hozzák össze ezt, bár az aranykorszakban ment ez gyakrabban is Michael Schumacher és Rubens Barrichello vezetésével, akik nagy páros voltak.

Összesen már 86 ilyen győzelme van a Ferrarinak, addig a Mercedesnek a második helyen „csak” 59. A McLaren áll a harmadik helyen 48 kettős győzelemmel, akik legutóbb még 2021-ben ünnepelhettek az első két helyen, azelőtt viszont 2010-ben. Ott abban a 11 évben nem sok babér termett a briteknek, akiket a Williams követ 33 kettős győzelemmel, majd jön a Red Bull 30-cal a Lotus (8) előtt.

Érdekesség, hogy ugyan a Renault is világbajnok, csak két ilyen győzelemig jutott, akárcsak a Matra és a Benetton. A szintén vb-címet nyert Brawn GP négyszer volt ebben a formában győztes, amivel kicsúszott a TOP-10-ből. A csapat ezen a néven csupán egy évet szerepelt az F1-ben, de akkor mindent vittek 2009-ben.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL