hero image
dppi

„Egy feltétellel vinné el a Williams Antonellit, de az FIA-ra is szükség lenne...”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2024/04/26 08:15
A Forma-1-es szakíró, Joe Saward arról írt, hogy a Williams akkor venné kölcsön Andrea Kimi Antonellit a Mercedestől, ha 18 hónapig náluk lehetne, ehhez viszont egy különleges engedélyre is szükségük lenne.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Az elmúlt évek egyik legfelkapottabb tehetsége a motorsportok világában Andrea Kimi Antonelli, aki tavaly a Formula Regional Európa-bajnokságot nyerte meg, idén pedig a Forma-2-ben versenyez a Prema csapatával.

A Mercedes-juniorban nagyon bízik a Mercedes, és egyes feltételezések szerint nemhogy Forma-1-es lehetőséget fog kapni az olasz, de a német istálló színeiben mutatkozhat be a királykategóriában.

Az F1-es szakíró, Joe Saward a blogján arról írt, hogy erre is van esély, de arra is, hogy a Williamshez fog kerülni Antonelli, aki már idén beugorhatna Sargeant helyére, ehhez viszont – augusztus 25-ig – egy különleges engedélyre is szükség lenne.

Ugyanis a jelenlegi szabályok szerint csak 18 éven felüliek versenyezhetnek a Forma-1-ben – ezt a szabályt azt követően hozták meg, hogy Verstappen 17 évesen kapott ülést a Toro Rossónál 2015-ben.

„A Mercedes jelenleg azt vizsgálja, hogy jó ötlet-e 2025-ben a csodagyerekét, Andrea Kimi Antonellit ültetni Lewis Hamilton helyére. A 17 éves olasz nemrég két napot tesztelt Ausztriában a 2021-es Mercedes W12-essel, és az elkövetkező hetekben további teszteket terveznek vele a 2022-es W13-assal.”

„Úgy tűnik, a csapat nagyon szeretné előléptetni Antonellit, viszont aggódnak, hogy ez túl nagy lépés lenne neki, és jobb lenne, ha egy kisebb csapatnál mutatkozna be, mielőtt 2026-ban csatlakozna a Mercedeshez.”

„Antonellit kölcsönadhatnák a versenyzőt kereső Williamsnek. A Williams kölcsönvenné Antonellit, ha 18 hónapra náluk lehetne, a probléma azonban az, hogy augusztus 25-ig nem lesz elég idős ahhoz, hogy F1-es szuperlicencet kapjon – hiszen ekkor lesz 18 éves.”

„A Williams megpróbálhatna engedélyt kérni az FIA-tól, tekintve, hogy Max Verstappen 17 évesen mutatkozott be a Forma-1-be, ami azt mutatja, hogy ha egy fiatalnak megvannak a kellő képességei, akkor engedni kellene, hogy az F1-ben versenyezhessen.”