hero image

Egy fontos részletben nem ért egy a Ferrari és Sainz – sajtóhír

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2022/04/19 20:06
A Ferrari pilótája, Carlos Sainz egyelőre nem írt alá szerződéshosszabbítást jelenlegi csapatával, az F1-Insider.com szerint pedig a kontraktus hosszán folyik a vita.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Carlos Sainz első ferraris éve kifejezetten erősen sikerült, ugyanis a pontversenyben sikerült Charles Leclerc előtt végeznie, ennek ismeretében nem meglepő, hogy az olasz sajtó tavaly tél óta arról ír, hogy csak idő kérdése lehet a spanyol versenyző szerződéshosszabbítása.

Erről beszélt a csapatfőnök Mattia Binotto és maga Sainz is, akinek a jelenlegi kontraktusa 2022 végén jár le a Scuderiával. A német F1-Insider.com pedig nemrég arról írt, hogy egy fontos kérdésben nincs egyezség a felek közt.

Ugyanis a német portál szerint Sainz újabb 2 évre szeretne aláírni, hogy közép távra bebiztosítsa a jövőjét a maranellóiaknál, míg a Ferrari az 1+1 éves aláírást szorgalmazná, ami tehát 2023 végéig lenne érvényes, opcióval a 2024-re való hosszabbításra.

Sainz az idei szezont két dobogós helyezéssel kezdte, Ausztráliában viszont az időmérőn peches volt, így csak a 9. helyről rajtolhatott, a futamon pedig kicsúszott és kiesett, ezzel jókora, 38 pontos hátrányt szedett össze a 71 ponttal álló Leclerc-rel szemben.