hero image

Egy „kráter” került az interlagosi pályára (kép)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/02/20 20:03
Több órát csúszott az interlagosi pálya szombati programja, miután kátyús lett a pálya. Rövid távon nem tudták megoldani az ügyet, így lezárták a pálya ezen szekcióját.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A szombati nap folyamán félelmetes látvány fogadhatta a versenyzőket az interlagosi pályán, ugyanis egy nagy kátyú alakult ki, emiatt pedig hosszú órákat csúszott a tervezett program a Carlos Pacéról elnevezett aszfaltcsíkon.

A szervezők gyorsan reagáltak, viszont hosszú távú megoldást nem tudtak találni, így a Laranjinha-kanyar ezen szekcióját lezárták, hogy semmiképp ne menjenek rá a versenyzők. A munkálatok miatt a Sao Pauló-i bajnokság, valamint többek között a brazil F3-as program is csúszott.

A szervezők pedig nem várhatnak sokat a helyzet megoldásával, ugyanis folyamatosan rendeznek programokat Interlagosban, ráadásul március végén az ország egyik legnagyobb fesztiválja is a pályára látogat.

A Forma-1 november 13-án látogat el Sao Paulóba, a 23 versenyes naptár utolsó előtti állomásaként, az aszfaltcsíknak pedig 2025-ig érvényes a szerződése a formulaautózás királykategóriájával.