hero image
dppi

Egy legendás F1-es pilóta, aki közvetlen a világbajnoki címe előtt hunyt el

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2024/05/10 16:42
Jochen Rindt számára sem adatott meg hosszú élet, még 30 éves sem volt, amikor utolérte a halál egy balesetben.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

Jochen Rindt korában teljesen természetes volt az akkor még mindig nagyon veszélyes F1-ben versenyezni. Ha tudták volna, hogy később mennyit fejlődik a biztonságtechnika, valószínűleg nyeltek volna egy nagyot. Döbbenetesek a különbségek, és ez a 60-as és 70-es években sem volt másképp.

Sok szempontból nagyot ugrott előre az F1 az 50-es évekhez képest a 60-as és a 70-es évekre, de ez még mindig kevés volt. Nem kevés pilóta vesztette életét ideje korán, Jochen Rindt például csak 28 éves volt. Pályafutása csúcsán érte a halálos baleset, így nem kizárt, hogy újabb bajnokságokat nyerhetett volna.

54 évvel ezelőtt érte a tragédia, nem sokkal azután, hogy megszerezte a hatodik győzelmét a Forma-1-ben. Akkor még nem tudhatta, hogy egyike lesz utolsó nagy sikereinek a 70-es Monacói Nagydíj kerek 54 évvel ezelőtt. Ezen kívül még további négy alkalommal nyert 1970-ben, de az idényt már nem fejezhette be a halálos balesete miatt.

A Lotus volánja mögött lett világbajnok, méghozzá úgy, hogy azt már nem élhete meg, mert Olaszországban életét vesztette. Azt követően három nagydíjat rendeztek, és ugyan a rivális Ickx kétszer is nyert, nem tudta utolérni az osztrákot, 5 ponttal végzett mögötte. Az F1 történetének egyetlen olyan világbajnoka, aki úgy lett bajnok, hogy futamokkal a szezon vége előtt életét vesztette egy balesetben.