hero image
DPPI

„Egy másik korszakban Mick Schumacher már régen eltűnt volna az F1-ből“

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/06/14 15:04
Christian Danner, egykori Forma-1-es pilóta szerint, korábbi főnöke, Jackie Oliver azonnal kirúgta volna őt az Arrowstól az 1980-as években, ha úgy törte volna össze sorozatosan az autókat, mint ahogy azt Mick Schumacher teszi.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Egyre élesedik a helyzet Mick Schumacher körül. A Haas fiatal német pilótája tavalyi debütálása óta továbbra sem szerzett pontot a Forma-1-ben. Ráadásul, a legtöbb alkalommal vereséget szenved csapattársától, Kevin Magnussentől az időmérő edzéseken és a futamokon egyaránt, így egyre bizonytalanabb a jövője.

Günther Steiner az Azeri Nagydíj előtt nyíltan beszélt arról, azt várják versenyzőjüktől, hogy javuljon a teljesítménye és ne kövessen el több "költséges hibát", mire a pilóta nagybátyja, a Sky szakértőjeként dolgozó Ralf Schumacher alaposan beleállt a csapatfőnökbe.

Persze, akadnak olyanok is, akik a csapatvezető pártját fogják a vitában, ilyen például Christian Danner, korábbi Forma-1-es versenyző is, aki megérti Steiner álláspontját.

„A legfőbb ideje volt már annak, hogy nyilvánosan is kijelentse, nem fér bele több hiba. Egy főnöknek joga van ilyesmit mondani, mert folyamatosan ezt látjuk“ - mondta Danner a Sport1-en 1986-os csapattársának, Marc Surernek.

„Az is tény, hogy Micket elbizonytalanították a balesetek, erre a csapat azt mondja neki, nem törheti össze többet az autót. De Bakuban például csak akkor tudsz gyorsan vezetni, ha rá mersz lépni a gázra“ - jegyezte meg Surer, miután Schumacher csak az utolsó, huszadik rajtkockát szerezte meg a kvalifikáción Azerbajdzsánban.

„Günther Steiner egy őszinte fickó, ezért néha visszaüt, amit mond. A mai médiában ez különösen így van. Kedvelem őt, mert amikor mond valamit, azt tényleg komolyan is gondolja“ - tette hozzá Surer.

„Mick jó versenyző, de ha rendszeresen összetöröd az autódat és egy másodperccel lassabb vagy, mint a csapattársad, akkor nem vagy túl vonzó a csapatok számára. Azt hiszem ugyanakkor, most mindenkinek meg kell nyugodnia, beleértve azokat is, akik közel állnak Mickhez és folyamatosan kritizálják a csapatot és Steinert“ - zárta Danner.