hero image

„Egy nagyon megbízható forrásból azt hallottam, 7 kilóval könnyebb lett a Red Bull”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/04/07 15:05
A holland versenyző Tom Coronel úgy tudja, hogy nagyot léphet előre a Red Bull csapata Ausztráliában, hiszen 7 kilogrammal könnyebb lett a kocsijuk, ami sokat jelenthet a Ferrari elleni harcban.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A holland versenyző Tom Coronel köztudottan jó kapcsolatot ápol Max Verstappen családjával, így olyan információkról is tudhat, amit rajta kívül nem sokan. Coronel ezúttal „megbízható forrásra” hivatkozva azt mondta, jelentősen csökkenteni tudott az autója tömegén a Red Bull az Ausztrál Nagydíjra:

„A súly minden. Egy nagyon megbízható forrásból azt hallottam, hogy a Red Bull az elmúlt hetekben megoldotta a gondjai jó 75 százalékát. Körülbelül 7 kilóval tették könnyebbé az autójukat.”

„Úgy tudom, hogy a padlólemez és még egy csomó alkatrész jóval könnyebb lett” – mondta Coronel az Algemeen Dagbladnak az RB18-asról. A holland versenyző hozzátette, milyen sokat jelenthet a súlycsökkentés:

„Szaúd-Arábiában körülbelül körönként 2 tizedmásodpercet jelenthetett volna egy 10 kilóval könnyebb autó. Ez 50 kör alatt 10 másodpercet jelent, tehát ha így számolod, nagy lehet a különbség.”