hero image

Egy rivális csapat is megkereste Sainzot az F1.com szakírója szerint

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/26 20:08
Az F1.com szakírója, Lawrence Barretto Carlos Sainz ferraris szerződéshosszabbításáról írt elemzést, amelyben azt is megjegyezte, hogy egy rivális csapat is megkereste a spanyol versenyzőt.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az imolai versenyhétvége előtt jelentette be a Ferrari, hogy 2024 végéig meghosszabbítják Carlos Sainz szerződését, így most már biztosított a maranellói alakulat párosa a következő két idényre, hiszen Leclerc szerződése is 2024 végéig érvényes.

Az F1.com szakírója, Lawrence Barretto pedig a spanyol pilóta kontraktusának meghosszabbításáról írt elemzést, amelyben megjegyezte, milyen fontos volt, hogy Sainz Leclerc előtt tudott végezni a 2021-es idényben, valamint hogy jó kapcsolatot ápol a két pilóta.

Barretto is utalást tett arra, amiről körülbelül egy hete, még a hosszabbítás bejelentése előtt írt az F1-Insider.com, vagyis hogy a szerződés hosszán folyt a vita – Sainz szeretett volna többéves hosszabbítást, ami össze is jött neki.

Emellett Barretto azt is hozzáteszi, hogy információi szerint Sainz menedzsmentje legalább egy nagy riválissal beszélt, azonban végig a Ferrarival való hosszabbítás jelentette számukra a prioritást.

A szakíró azzal zárja az elemzést, hogy azért is lehetett hasznos a Ferrarinak a hosszabbítás, mivel így a pilótákra vonatkozó kérdést hosszú távra lerendezték, míg a Mercedesnél és a Red Bullnál nem ez a helyzet.