hero image

Egy rivális csapat is megkereste Sainzot az F1.com szakírója szerint

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2022/04/26 20:08
Az F1.com szakírója, Lawrence Barretto Carlos Sainz ferraris szerződéshosszabbításáról írt elemzést, amelyben azt is megjegyezte, hogy egy rivális csapat is megkereste a spanyol versenyzőt.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

Az imolai versenyhétvége előtt jelentette be a Ferrari, hogy 2024 végéig meghosszabbítják Carlos Sainz szerződését, így most már biztosított a maranellói alakulat párosa a következő két idényre, hiszen Leclerc szerződése is 2024 végéig érvényes.

Az F1.com szakírója, Lawrence Barretto pedig a spanyol pilóta kontraktusának meghosszabbításáról írt elemzést, amelyben megjegyezte, milyen fontos volt, hogy Sainz Leclerc előtt tudott végezni a 2021-es idényben, valamint hogy jó kapcsolatot ápol a két pilóta.

Barretto is utalást tett arra, amiről körülbelül egy hete, még a hosszabbítás bejelentése előtt írt az F1-Insider.com, vagyis hogy a szerződés hosszán folyt a vita – Sainz szeretett volna többéves hosszabbítást, ami össze is jött neki.

Emellett Barretto azt is hozzáteszi, hogy információi szerint Sainz menedzsmentje legalább egy nagy riválissal beszélt, azonban végig a Ferrarival való hosszabbítás jelentette számukra a prioritást.

A szakíró azzal zárja az elemzést, hogy azért is lehetett hasznos a Ferrarinak a hosszabbítás, mivel így a pilótákra vonatkozó kérdést hosszú távra lerendezték, míg a Mercedesnél és a Red Bullnál nem ez a helyzet.