Lewis Hamilton értetlenül áll a holland szurkolók reakciója előtt, miután azok üdvrivalgásban törtek ki a kvalifikációs balesetét követően az Osztrák Nagydíjon.

Nehezen kezdődött Lewis Hamilton spielbergi hétvégéje, a Forma-1 hétszeres világbajnoka a pénteki kvalifikáció harmadik szakaszában összetörte a Mercedest és így csak a kilencedik rajtkockából vághatott neki a sprintversenynek.

Az ütközés következtében több alkatrészt is ki kellett cserélni a W13-ason, a futómű és a kasztni is megsérült. Hamilton igencsak nehézkesen tudott kikászálódni az autóból, ám miközben az orvosok igyekeztek megbizonyosodni arról, hogy jól van, a közönség egy - Max Verstappennek szurkoló - része üdvrivalgásban tört ki.

„Lewis idén még csak nem is közvetlen riválisa Maxnak, szóval ez így nagyon kínos volt. Soha nem szabadna éljenezni egy baleset után. Egyszerűen nem értem ezt a helytelen viselkedést“ - fogalmazott Jacques Villeneuve a Formule.nl-nek.

„Azok az emberek, akiket elvileg beengednek a lelátóra, elvileg rajonganak a versenyzésért. Bármit is gondolsz, tartsd meg magadnak. Önmagában már az is elég rossz, ha így gondolkodsz“ - vélekedett a korábbi világbajnok.

Bár Hamilton és Verstappen már-már vérre menő, a végletekig kiélezett csatát vívott tavaly a világbajnoki címért, azt a holland is gyorsan leszögezte, az ilyen megnyilvánulásoknak nincs helye a Forma-1-ben.

„Az ilyen emberek nem is igazi Forma-1-rajongók. Nem tudják élvezni, ami történik, miközben egy csomó nagyszerű versenyző egymás ellen küzd az aszfalton. Ez szégyen“ - fogalmazott a pilóta a The Guardiannek.

A Red Bull Ringen történt éljenzés egy héttel azt követően történt, hogy Silverstone-ban a brit szurkolók Verstappennel szemben viselkedtek sportszerűtlenül. Lewis Hamilton úgy véli, az ilyen jellegű rivalizálás senkinek sem tesz jót.

„Egy versenyző kórházba kerülhetett volna, és ti ennek szurkoltok? Elképesztő, hogy az emberek ilyet tesznek, tudván, mennyire veszélyes a sportunk. Hálás voltam, hogy nem sérültem meg súlyosan“ - mondta Hamilton.

„Soha nem szabadnak valaki bukásának vagy sérülésének szurkolni. Silverstone-ban sem lett volna szabad megtörténnie, még ha ott nem is volt végül baleset“ - vélekedett a hétszeres világbajnok.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL