hero image

Egy világbajnokot szemelt ki Vettel pótlására az Aston Martin – német sajtó

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/05 20:10
A német F1-Insider.com szerint az Aston Martin F1-es csapatának tulajdonosa, Lawrence Stroll már ki is nézett egy világbajnok versenyzőt, amennyiben Sebastian Vettel visszavonul.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az Aston Martin egyelőre csak a konstruktőri pontverseny kilencedik helyén áll, többek között ezért is tartják kérdésesnek sokan azt, hogy Sebastian Vettel az F1-ben akar-e maradni a szerződésének 2022 végi lejárata után.

Nemrég a The Race szakírója, Edd Straw is arról írt, hogy még sosem utalt ennyi jel arra, hogy Vettel szögre akasztja a bukót, az Aston Martinnak pedig természetesen fel kell készülnie erre az eshetőségre is.

A német F1-Insider.com információi szerint az Aston F1-es tulajdonosa, Lawrence Stroll már ki is nézett egy pilótát Vettel esetleges pótlására: Fernando Alonsót. Az persze közel sem biztos, hogy a spanyol az Alpine ellenében az Aston Martint választaná.

Az F1-Insider azt is hozzáteszi, hogy az Aston autós részlegének vezérigazgatója, Tobi Moers azért távozott a márkától, mert nem értett egyet egyes kérdésekben Stroll-lal, a helyére pedig a korábbi Ferrari-vezérigazgató Amadeo Felisa érkezik.