hero image

Egyelőre bizonytalan a Miami Nagydíj megrendezése

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton nem kérdezett, büntetett a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

Motorsport.hu
2022/04/16 20:10
Május elején Miami bemutatkozhat a Forma-1-ben, azonban néhány helyi lakos szeretné, ha a „tűrhetetlen” zaj miatt mégsem kerülne megrendezésre a nagydíj.

Miami Herald beszámolója szerint egyelőre nem lehet teljesen biztosra venni a Forma-1-es Miami Nagydíj megrendezését, miután néhány helyi lakos, köztük a korábbi Miami-Dade megyei biztos Betty Ferguson szeretné megakadályozni a futam megrendezését.

Ennek oka, hogy „tűrhetetlen” zaj érheti a Miami Gardensben élő személyeket, és a perben azt írják, hogy fizikai károkat okozhat a futam a lakosoknak, és a nagydíjhétvége folyamán a pálya 2,5 mérföldes körzetekben lévő lakók 97 decibeles zajszintet érzékelhetnek.

A per mindkét oldalának ügyvédjei úgy vélik, hogy a bírónak nem kellene olyan lépéseket tennie, amelyet megakadályozhatják a futam lebonyolítását, mielőtt a város maga döntene arról, hogy megadja-e a különleges rendezvényekre vonatkozó engedélyt.

A Miami-Dade megyei bíróság bírója, Alan Fine arról beszélt, hogy „limbó” állapotban vannak a különleges rendezvényekre vonatkozó engedély kiadása előtt, és már hétfőn döntést hozna az ügyben. A tervek szerint a Miami Nagydíjat május 6. és 8. között rendeznék.