hero image
dppi

Egyenesen sokkoló Verstappen előnye a bajnokságban a Brit Nagydíj után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

FORMA-1

Óriási jelenet: Bottas irigykedve nézte a kiállást (videó)

FORMA-1

Extra belsőkamerás felvételeken Fernando Alonso rajtja a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2023/07/10 08:29
Max Verstappent nem lehet megállítani, a Brit Nagydíjat is megnyerte, és már most akkora az előnye, hogy hűtheti a pezsgőt a harmadik világbajnoki címére.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

Max Verstappen gyakorlatilag háromszoros világbajnoknak hívhatja magát, hiszen már most 255 pont áll a neve mellett. Ha megnézzük, hogy a második helyen Sergio Péreznek 156 pontja van, és ugyanabban a Red Bullban ül, elgondolkozik az ember.

Ez már több mint kellemetlen különbség, és bizonyítja, Verstappen nagyon más szinten van, mint Pérez. Eddig csak Ricciardo tudta megszorongatni, ám az még a pályafutása elején volt, ettől függetlenül érdekes lenne látni, mire lenne képes az ausztrál a holland mellett.

A Brit Nagydíjon szerzett győzelmével csak tovább nőtt az előnye a bajnokságban. Fernando Alonso ugyan még mindig a 3. a tabellán, 137 pontos, és egyre veszélyesebb rá Lewis Hamilton, aki vele ellentétben dobogós volt Silverstone-ban.

Őket követi Carlos Sainz Jr. mindössze 83 ponttal. A két Ferrari közé szorult be 82 egységgel George Russell, míg Charles Leclerc lejjebb csúszott, és 74 ponttal várja a folytatást. Ez a hétvége egyértelműen csalódás lehet a Ferrarinak, főleg az Osztrák Nagydíj után.

Lance Stroll maradt a helyén, a TOP-10 végén, majdnem 100 ponttal számol kevesebbet, mint Alonso a másik Aston Martinban. Lando Norris pedig a brit dobogója ellenére is 42 pontot gyűjtött eddig.