Max Verstappen, Lewis Hamilton és Sergio Perez egybehangzó véleménnyel voltak a megváltozott Forma-1-es sprintformátumról a 2024-es szezon első ilyen versenyét követően.

Az új sprintformátum alatt egy szabadedzés van pénteken, ezt követi a sprintidőmérő. A sprintfutam átkerült szombat délelőttre, majd azt követi a vasárnapi futam időmérője, ami előtt ismét lehet dolgozni az autók beállításain, ami eddig nem volt megengedett.

Verstappen sosem titkolta, hogy ő inkább teljesen megszabadulna a sprinthétvégéktől, a szombati verseny után azonban javulásként értékelte az új formátumot: „Tényleg jobb a mostani formátum kicsit, mint a korábbi, szóval ebből a szempontból határozottan jobban élveztem.”

Lewis Hamilton vele ellentétben mindig is szerette a sprinteket, még ha további módosításokat is tudna eszközölni: „Én mindig élveztem a sprintformátumot. Sok időt pazarlunk ezekre a hétvégékre, lehetnének vagy ezek rövidebbek, vagy sűrűbbek a napok, hogy a szurkolóknak jobb legyen az élmény. Szó szerint órákat, akár tíz órát is elpazarlunk, amikor lehetnénk a pályán és szórakoztathatnánk a közönséget.”

„A fenntarthatóságnak is van ebben szerepe, emellett az, hogy most van alkalmunk változtatni, hogy közelebb kerüljünk a Red Bullokhoz, vagy aki előttünk van éppen, ez is jót tesz a versenyeknek. Korábban viszont az volt, hogy a sprint végén már tudtuk a vasárnapi végeredményt is, ez viszont új és izgalmas.”

Sergio Perez is egyetért: „Szerintem az időbeosztáson javíthatnánk. Ahogy Lewis mondja, sok idő kárba vész a hétvégéken napközben, ezen lehetne dolgozni. Nekem nem igazán tetszik, hogy mostantól a sprint után is lehet változtatni az autón, korábban ilyenkor sérülékeny maradt az ember, ha nem találta el a dolgokat, így viszont mindenkinek van esélye kihozni a maximumot az autóból.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL