Nyikita Mazepin élete egy pár nap alatt teljesen felfordult, ugyanis az orosz-ukrán háború következtében a hírek szerint ketté törhet karrierje.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Nyikita Mazepint valóban leváltják a Haas csapatnál. Az ukrajnai fejlemények miatt az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy kitiltja az orosz pilótákat, és állítólag Ausztrália is fontolgatja, hogy ugyanezt teszi.

Mazepin számára tehát egyre nehezebb a helyzet. Csütörtök este a Sky Sports Germanymár azzal a hírrel állt elő, hogy Mazepint Pietro Fittipaldi váltja majd, aki 2020-ban Romain Grosjean helyére ugrott be a Bahreini Nagydíjon történt súlyos balesete után. Az FIA szerint az orosz pilóták semleges zászló alatt versenyezhetnek, de más országok szankciói még mindig tovább nehezítik a dolgukat.

Maga a Haas csapata is Fittipaldi első versenyéről osztott meg egy képet a Twitteren.. A Haas szponzora, a Home Deluxe most az Instagramon erősítette meg, hogy Mazepint lecserélik. Alexander Thoss, a Home Deluxe vezérigazgatója gratulált a csapatnak, amiért 2022-re szerződtették Mick Schumachert és Pietro Fittipaldit és örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy újabb egy évvel meghosszabbítják partnerségüket.

„A Home Delux legalább még egy évvel meghosszabbítja elkötelezettségét a HAAS F1 Team és a pilóták Mick Schumacher és Pietro Fittipaldi mellett! Sok sikert a közelgő 2022-es szezonhoz!“ - áll a szponzor által közzétett kép alatt. Arról egyelőre nincs információ, hogy a csapat mikor fogja bejelenteni hivatalosan is váltást, de valószínűleg hamarosan.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL